top of page

SAMTALSSTÖD

Ibland lever livet lite väl hårt med oss och det kan storma rejält, det upplever nog alla lite då och då i perioder. Och det kan vara svåra saker vi behöver möta.

 

Du kanske känner stress och oro för att du inte räcker till, en separation, någon nära dör, du själv blir sjuk eller någon du tycker om blir sjuk, du blir av med jobbet? Ja, det finns många saker i livet vi går igenom och ibland är det vara svårt att hantera det själv.
 

Det finns många saker som vi kan göra och lära oss, verktyg att få och öva på för att få syn på nya perspektiv och förhållningssätt. Tillsammans undersöker vi ditt nuläge och ser vilka möjligheter du har för att kunna påverka och vad som kan vara meningsfullt att släppa. Vi ska hitta din riktning med dina värderingar, allt för att du ska kunna leva ditt liv så som du önskar!

Vi möts i den vackra lokalen jag hyr på Skeppsbron 32 i Gamla stan, eller online. Kontakta mig så berättar jag hur mina sessioner normalt brukar se ut och hur vi skulle kunna inleda en början.

Alla samtal sker under sekretess, jag är medlem i Psykosyntesförbundet och har handledning samt ansvarsförsäkring.

Mina specialområden är:
 

 • Samtalsterapi

 • Stresshantering

 • Par- och relationsterapi

 • Familjeterapi

 • Coaching

 • Sorgbearbetning

 • Förlåtelseprocessen

 

Du får gärna kontakta mig vid frågor, funderingar eller om du vill boka tid:

info@actcoach.se skicka ett sms eller ring 070-6404844.

 

Varmt välkommen!

IMG_5084_edited.jpg
Unknown.png

Samtalsterapi

Behöver du också någon att prata med, som lyssnar utan att värdera?


I samtalsterapi försöker vi inte ändra tankar och känslor eller tänka mer positivt, utan snarare att hitta mer flexibla förhållningssätt till de tankar, känslor och minne man faktiskt har. För att kunna göra aktiva och meningsfulla handlingval utifrån dina personliga livsvärden.

"ACT-terapi hos Åsa har fått mig att växa som människa. Tack vare samtalen med Åsa har jag sänkt kraven på mig själv, fått helt nya insikter och blivit mer accepterande och förlåtande. Jag tycker helt enkelt mer om mig själv nu." - Sara 47 år

"Åsa gav mig verktyg och nya infallsvinklar, att se hur jag skulle kunna tänka i nya banor och stärkte mitt självförtroende. Åsa ger ett varmt bemötande och har ett lugn som är förtroendeingivande. Alla borde få uppleva denna inre resa med Åsa".

- Viola 61 år

Unknown-2.jpeg
Samtalsterapi
goose.jpg

Parterapi

Parterapi hjälper er när ni som par inte kommer vidare själva och har fastnat i dysfunktionella beteenden. Jag stöttar er båda likvärdigt med att hitta nya vägar att återskapa tillit och kommunikation.

 

Parterapi kan också vara hjälpsamt i början av en relation, att tillsammans ta reda på sina egna värderingar och empatiskt förmedla dem till varandra. Tidigt få förståelse för varandras olikheter och utrycka förväntningar och önskningar om relationen och varandra.

"Jag och Terese kände att vi höll på att glida ifrån varandra. Men efter våra samtal med Åsa har vi lärt oss mycket om varandra och om oss själva. Vi har fått verktyg att använda oss av i vardagen som gör att vi nu lever som vi själva vill tillsammans och har fått bättre balans i vårt förhållande." - Stefan 47 år
 

Parterapi

Coaching

Coaching handlar om att gå från nuläge till ett önskat mål. Vi kommer att arbeta tillsammans i en tydlig process i fem steg, i din riktning utifrån dina livsvärden. Du får verktyg att se möjligheter, höja blicken och utveckla nya förmågor.

Coaching är handlingsorienterat och bygger på att de nya förmågorna praktiseras mellan sessionerna. Med coaching utvecklar du ledarskapet av dig själv och ditt liv.

 

Vanliga teman för coaching:
 

 • Göra förändring både privat och i sitt arbetsliv

 • Stärka sin självkänsla

 • Bli medveten om syfte och mål i livet och skapa självförtroende för att ge möjlighet till att förverkliga drömmar och sitt livs syfte

 • Finna mening och balans och ta ansvar
  för sin hälsa

 • Skapa en realistisk och äkta självbild

 • Få hjälp med att hantera problem eller
  svåra situationer

 • Stresshantering

"Coachingen hos Åsa har verkligen varit givande, både i mitt jobb och privatliv. Åsa är oerhört uppmärksam och proffsig i bemötandet, oavsett min egen status för dagen. Jag har blivit starkare i mig själv och har rekommenderat Åsa för vänner som nu upplever samma genuina samtal som jag."

- Frida 27 år

Unknown-6.jpeg
Coaching
bird.jpg

Sorgbearbetning

Alla bär vi på någon form av sorg som drabbat oss i livet. De flesta tänker på dödsfall eller skilsmässa. Sorg kan också vara en separation, övergrepp av något slag, en förändring, att inte kunna bli gravid, leva i ensamhet eller att livet inte blev som man hade tänkt sig.

 

I sorgbearbetningen arbetar vi manualbaserat
8 tillfällen à 80 min där jag vägleder dig.

Vanliga sorgereaktioner i samband med förluster och förändringar är:

 

 • En känsla av bedövning

 • Humörsvängningar

 • Koncentrationssvårigheter

 • Oregelbunden sömn

 • Förändrade matvanor

 • Energiförlust

 

Det är inte tiden i sig som avgör om sorgen läker, utan det är vad man gör under tiden.

"Åsa har ett sånt lugnt och tryggt sätt att vara på, för mig kändes det så naturligt att göra sorgbearbetningen med henne. Äntligen känner jag mig fri och ser min sorg på ett ljusare och lättare sätt nu." - Cecilia 54 år

Sorgbearbetning

Förlåtelseprocessen

Förlåtelseprocessen handlar inte om att säga till någon annan att ”nu har jag förlåtit dig”. Utan det är ett arbete du gör själv, för dig själv, för att kunna släppa det som förmodligen gnager och irriterar dig. Som helt enkelt tar onödig energi från dig och som inte leder dig framåt.

 

Det kan vara en relation som du haft och har svårt att släppa. Det kanske finns en ilska mot en annan som behandlat dig illa men som betyder mycket för dig trots det. Du kanske själv har gjort saker du ångrar och vill förlåta dig själv för.

Jag arbetar enligt metoden som beskrivs i psykologen och författaren Barbro Holm Ivarssons bok "Förlåt och bli fri".

”Det var stort för mig att inse att jag kan förlåta andra för min egen sinnesfrids skull. Jag har länge känt mig så ledsen, sviken och sårad. Genom förlåtelseprocessen har de känslorna släppt. Idag kan jag till och med se på min mamma med nya ögon. Tack Åsa för din hjälp med detta" - Ulrika 50 år

 

Unknown-3.jpeg
Förlåtelseprocessen
bottom of page